duminică, 31 iulie 2011

Cum alegi inelul de logodna?

Oricat de mult as iubi bijuteriile trebuie sa recunosc ca ma pricep doar sa le admir fumusetea dar nu si originalitatea in executie. Probabil ca daca as avea pe card sume cu atat de multe zerouri incat sa nu stiu bine sa le citesc, sigur as cunoaste taietura perfecta a unui diamant din ochi :). Inelul de logodna este primul pas catre nunta si va fi remarcat de mai multa lume decat verigheta. ca atunci cand suntem confruntate cu aceasta decizie sa stim ce trebuie sa alegem iata cateva sfaturi de la specialisti, in ordinea numerelor de pe poza de mai jos.

1. Forma este una la care trebuie sa te hotarasti, in functie de stilul tau si tipul de mana. Un inel cu o piatra alungita va fi deosebit de elegant. Este genul de inel pe care il vei lasa mostenire si va fi pretuit cu siguranta.

2. Alege o aranjare a pietrelor tip pave. Acest aranjament presupune ca inelul sa fie imbracat in mici diamante pe coroana, astfel piatra principala va capata mai multa importanta.

3. Un inel cu 2 pietre mici laterale si una centrala este o alta alegere foarte buna. Piatra centrala va fi parea mai mare si va fi pusa in valoare.

4. Taietura diamantului este importanta. Poti nerge pe o taietura superficiala, denumirea oficiala este "shallow cut". Asta inseamna ca nu a fost taiat atat de profund cat ar fi trebuit. Un diamant taiat superficial poate sa para mai mare decât pietrele de dimensiune mai mica proportional taiate, cu toate acestea, stralucirea lui este astfel diminuata. Lumina stralucitoare pe diamant se stinge spate ricosand din laturi in piatră.

5. Pentru sustinerea diamantului pe inel alegerea cea mai buna este sa fie sustinut din 4 puncte, nu din 6 puncte. Astfel se acopera mai putin din diamant, deci mai multa stralucire!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu